Alle vragen op een rij

De meest gestelde vragen

Vragen over ons bedrijf

Hoelang bestaat McSEO al?

McSEO is een financieel gezond en onafhankelijk bedrijf welke samengesteld is met een team van oude collega's die al een jarenlang vast samenwerkingsverband hadden. Iedereen komt uit een ander hosting bedrijf en samen vonden wij dat het zoveel beter kan en moet. En zo is McSEO geboren.
Onze ruim 20 jarige roots & passie liggen in de webhosting en formule ontwikkeling op hoog niveau.
Voor diverse relaties zoals de gemeente Amsterdam, Arnhem en Hoogeveen, Elsevier, Achmea health center, ICTroom, ING Group, als ook bijvoorbeeld Capgemini stonden wij klaar met onze unieke kijk en oplossingen in de IT.
Wij zijn de initiator van een Tier3 datacenter welke in Drenthe staat. Dit hebben wij ontwikkeld samen met ICTroom.
Ook hier hebben wij onze sporen verdiend en hebben wij ons dit vak eigengemaakt.

90 dagen niet goed geld terug garantie!

Ben je om welke reden dan ook niet tevreden? Dan krijg jij natuurlijk je aankoop probleemloos en direct terug! Neem hiervoor binnen 90 dagen na aankoop contact op met onze Klantenservice: 0521-200006. Dit is uiteraard niet van toepassing op domeinen en servers.

Wij creëren ambassadeurs

Een tevreden relatie kun je zien als een ambassadeur voor je bedrijf. Wij doen er altijd alles aan om onze relaties zo goed mogelijk te helpen. Op de eerste plaats vinden wij ons werk geweldig om te doen en dragen dit ook graag uit. Wij kunnen je 100% verzekeren van een professioneel en enthousiast niveau, ... wel met een no-nonsense aanpak. We denken met je mee en helpen je verder wanneer je een vraag hebt en dit op een vlotte wijze.

Hoe krijg ik support?

Volgens onze visie begint de dienstverlening met duidelijke en heldere support waar wij ook echt iets uitleggen of voorbeelden geven. Samen met een stabiele dienstverlening en duidelijkheid naar onze klanten toe. Zowel particuliere als zakelijke klanten zijn even belangrijk voor ons. Wij helpen iedereen op dezelfde manier. Als hostingprovider proberen wij rust te bieden aan onze klanten met een stabiele hosting omgeving, en luisteren aandachtig naar de vragen die wij krijgen en denken pro actief met je mee. Voor we het vergeten, voor support betaal je bij McSEO niets extra's!

Hoe lang moet ik wachten op mijn vraag?

Wij hebben allemaal veel ervaring en hebben samen ruim 300.000 tickets behandeld. Dan kun je een gemiddelde uitrekenen. Bij McSEO is gemiddelde wachttijd slechts 11 minuten. Intern is het onze 'sport' om zo snel en goed mogelijk iemand verder te helpen. Wij denken met je mee in oplossingen en nooit in problemen. En mochten die er wel zijn? Dan creëren wij niet een oplossing, maar de oplossing.

Is hosting de 'core business' van McSEO?

Ja, het is ons dagelijkse werk. Maar tussen alle werkzaamheden door zijn wij ook werkzaam voor andere webhosting bedrijven om 'hun' servers te optimaliseren & beveiligen alsmede concept verbetering en uiteraard het uitrollen van onze eigen projecten. Ook denken graag mee met onze klanten, zowel zakelijk als particulier. Wij vinden het geweldig als iemand met een bepaald idee komt, met ons contact opneemt en het geheel even doorneemt. Samen overleggen over het project. Dit gaat soms heel snel even per telefoon. En dit kost niets. Of we nemen ergens een kopje koffie en nemen het geheel door. Wij hebben passie voor dit vak en behoeden onze relaties graag voor de voor ons bekende valkuilen. Wij vinden dat dat zo hoort.

Wat doet McSEO nog meer?

Het team dat achter McSEO staat zijn allemaal mensen met een vooruitziende blik en natuurlijk een hoge technische kennis en bedenken de 'nieuwerwetse' tools. Op dit moment zijn wij bezig met de ontwikkeling van een concept welke jaren geleden al begonnen is. Op dit moment 14 - 01 - 2016 zit het project op 40% van de ontwikkelingsfase. Uiteraard kunnen en gaan we hier nu niet te veel over vertellen, maar u als (toekomstige) relatie van McSEO zult dit straks zeker gaan gebruiken. Wij combineren de toekomst van webhosting en veiligheid zoals wij dit zien, met een 100% uptime garantie. Stay Tuned!

Wat valt niet onder support?

Een webhosting bedrijf geeft u in principe alleen de server ruimte om uw website te plaatsen. En daarmee houd het op. Dit is wat normaal en daarmee standaard is. U moet en mag ook niet meer verwachten. En daar geloven wij niet in. Iemand kan dagen bezig zijn met iets kleins, wat wij in een minuut kunnen oplossen. Dit doen wij graag, en nemen graag die extra stap. Soms leren wij er namelijk ook van. Dus als er tijd voor is, dus een supportvraag / een probleem die u echt zelf moet oplossen? Geef ons dan ook even de tijd en dan maken / krijgen we het samen voor elkaar. Zonder kosten.

Kan ik ook een SSL certificaat kopen bij McSEO?

Nee, wij bieden dit gratis aan. Via Let's Encrypt kun je zelf een SSL certificaat aanmaken (of wij doen dat even voor jou). Wij doen dit natuurlijk met een reden. Het is beter voor jou en ook voor ons. Het is 100% gratis, ook krijg je mede hiermee een hogere positie in Google en Bing.

Is 100% uptime ook mogelijk bij McSEO?

Ja, dat is altijd mogelijk alleen is dit vrij kostbaar. Wij hebben hier een andere methode voor ontwikkeld, een betaalbare methode. Neem gerust contct op met ons. Vraag dan even naar Marcel. Hij heeft ook hier een oplossing voor bedacht welke zowel betaalbaar als ook zeer functioneel is.

Website hosting

Wat is SSD Hosting?

SSD Hosting is de nieuwste vorm van hosting waarbij de servers gebruik maken van Solid State Drives (SSD) in plaats van traditionele (ouderwetse) harde schijven. SSD zijn extreem veel sneller dan traditionele schijven. Er is nagenoeg geen enkele vertraging bij het schrijven en uitlezen van gegevens. Vooral bij WordPress type sites merk je dit verschil. Webhosting bedrijven die nu nog steeds met ouderwetse schijven werken gebruiken vaak oude servers. Onze tip is, vraag je huidige webhost hierna.

Hoe krijg ik mijn website online?

Hiervoor kunt u een zogenaamde FTP client gebruiken. Wij adviseren hiervoor Filezilla met de plain FTP verbinding. Dit programma is gratis. Deze kunt u hier downloaden. http://filezilla-project.org/download.php?type=client.
In de public_html map moet u uw website uploaden. Verwijder niet zomaar een map van de server, u verwijderd al snel een systeem map. Zorg ervoor dat u uw software ook up2date houd ivm beveiligings updates.

Wat is Softaculous?

Met Softaculous kun je met een 1 muisklik kiezen uit 400 webApps en installeren. Dit zijn de meest gebruikte scripts. Ook kun je met Softaculous je software gemakkelijk up2date houden. Je kunt Softaculous gratis gebruiken bij McSEO. Uiteraard kun je ook als reseller deze dienst aanbieden aan je eigen klanten.

Hoe stel ik mijn email in?

Wanneer je een email via een webmail client wilt versturen zijn dit de login gegevens en instellingen:

IMAP-server: mail.uwdomein.nl (poort 143 of poort 993 voor sites met sslondersteuning)
POP-server: mail.uwdomein.nl (poort 110 of poort 995 voor ssl ondersteuning)
SMTP-server: mail.uwdomein.nl (poort 587 of poort 465 voor ssl ondersteuning)

Je gebruikersnaam is altijd het complete emailadres, bijvoorbeeld info@mijndomeinnaam.com. Het wachtwoord is dat wat je hebt opgegeven bij het aanmaken van je email account.

Hoe kan ik verhuizen naar McSEO?

Elke dag ontvangen nieuwe relaties die verhuizen van hun oude provider naar McSEO. Het verhuizen is over het algemeen heel gemakkelijk. Vraag aan je oude host de zogemaade token, of authcode om een domein te kunnen verhuizen. Wanneer je een backup maakt van uw website data, dan kun je deze weer uploaden naar onze servers. En kom je er niet uit? Dan helpen wij je hiermee. Uiteraard zijn hier geen kosten aan verbonden. Komt je er niet uit? Dan helpen wij.

Hoe lang duurt een domeinverhuizing?

Wanneer een .nl verhuizing wordt ingediend bij de SIDN dan is die verhuizing real-time. En met de juiste token wordt het domein ( na het betalen van uw factuur ) vrijwel direct verhuisd. Denkt u er aan dat een domein verhuizing alleen een domein verhuizing is? Uw website bestanden, zoals bijvoorbeeld e-mail en/of een database moet dan nog op de server ge-upload worden. Ook hier kunnen wij u mee helpen. Vraag ons gewoon even wanneer u er niet uitkomt.

Is adult ook toegestaan?

Nee dit is absoluut niet toegestaan, casino type sites zijn ook niet toegestaan. Wij willen dit soort sites niet in ons netwerk. Hiervoor zijn er voldoende hobby en zolderkamer hosters te vinden.

Is spam ook toegestaan?

Hier hanteren wij een 0 tolerance policy. Indien iemand bewust aan het spammen is, sluiten wij de account permanent af en vragen wij u weg te verhuizen. Spam is simpelweg niet toegestaan, het is zeer nadelig voor onze IP reputatie en daarmee de andere relaties die op dezelfde server zitten .

Mag ik ook een zakelijke website op normale hosting zetten?

Ja natuurlijk is dit toegestaan, dat is uw keuze. Hou er dan aub wel rekening dat u niet dezelfde support krijgt. De support en bereikbaarheid van de zakelijke servers ligt hoger dan de normale webhosting. We snappen dat een zakelijk pakket duurder is en dat bij bijvoorbeeld opstartende bedrijven een probleem kan opleveren. We hebben dan nog liever dat u even contact met ons opneemt met ons voor een aangepast pakket. Onze tip, gewoon niet doen. Zakelijk is zakelijk.

Is 100% uptime ook mogelijk bij McSEO?

Ja, dat is altijd mogelijk alleen is dit vrij kostbaar. Wij hebben hier een andere methode voor ontwikkeld, een betaalbare methode. Neem gerust contct op met ons. Vraag dan even naar Marcel. Hij heeft ook hier een oplossing voor bedacht welke zowel betaalbaar als ook zeer functioneel is.

Hoeveel sites kan ik toevoegen in mijn account?

In theorie kun je 99 sites toevoegen. Wij kijken niet zozeer naar het aantal, wel naar het type script. Scripts die zwaar draaien zoals WordPress, Joomla, Drupal enzovoort daar kun je uiteraard geen 99 van in je account zetten. Een max van 5 installaties van dit soort scripts is hier de regel.

Domeinen

Waarom is bij McSEO een .NL zo goedkoop?

Wij zijn SIDN deelnemer en werken wij met veel resellers samen. Om onze resellers een beter verdienmodel te gunnen houden wij de prijs voor een .NL laag. En met laag bedoelen wij bijna tegen kostprijs. Hierdoor is er geen onduidelijkheid over de prijs wat je elders veel ziet. De prijs gaat alleen omhoog wanneer de SIDN dit ook doet, dan moeten wij helaas mee.

Krijg ik ook toegang tot de DNS instellingen?

U heeft bij elke domein volledige DNS en NS controle. De SIDN heeft hier een filmpje over gemaakt.

Mijn domein staat in quarantaine. Wat is dat?

Als een domeinnaam de status 'Quarantine', of 'redemptionPeriod ' heeft, dan is de domein kortgeleden door de provider opgeheven. De domein kan opgezegd zijn, of er is vergeten te verlengen. Als u de eigenaar bent kunnen we deze ook weer uit de quarantaine halen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Kan ik een .NL ook anoniem aanvragen?

Ja en nee, uw gegevens zijn bij ons altijd bekend. Deze informatie houden wij uiteraard geheim. Wel is het mogelijk om bij sommige extenties een zogenaamde 'whois protectie' in te schakelen en daarmee bescherm je gegevens. Bij een .NL domein kan dit doorgaans niet maar er zijn uitzonderingen. Neem hiervoor even contact met ons op

Kan ik ook een .CO.NL aanvragen?

Wij bieden geen .co.nl aan en hebben ook geen voornemen om .co.nl aan te gaan bieden. Onze reden hiervoor is dat een .co.nl geen domeinextensie is, maar een subdomein.

Kan ik de nameservers van McSEO gebruiken?

Ja alle domeinen die bij ons zijn geregistreerd maken daar automatisch gebruik van. Domeinen die bij een andere leverancier geregistreerd zijn kunnen dat niet.

Wat is nu het verschil tussen HTTP en HTTPS?

Het verschil tussen HTTP en HTTPS is in het kort: de beveiliging. HTTP (Hypertext Transfer Protocol) en HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) zijn beide protocollen voor het afhandelen van aanvragen tussen de (browser) en de webserver. Hiervoor ben je een SSL (Secure Sockets Layer) certificaat nodig welke je kunt bestellen bij sslcertificaten.nl. Het is bij ons alleen mogelijk om dit op een zakelijk pakket of VPS server te gebruiken.

Is 100% uptime ook mogelijk bij McSEO?

Ja, dat is altijd mogelijk alleen is dit heel duur. Wij hebben hier een andere methode voor ontwikkeld, een betaalbare methode. Neem gerust contct op met ons. Vraag dan even naar Marcel. Hij heeft ook hier een oplossing voor bedacht welke zowel betaalbaar als ook zeer functioneel is.

VPS en Dedicated

Wat is Webuzo?

Webuzo is net als DirectAdmin een systeem om je server aan te sturen. In tegenstelling tot DirectAdmin is dit panel heel flexibel en bied veel meer opties. Ook is Webuzo nog eens goed betaalbaar en heeft zelfs een gratis versie. Wij zijn zelf enorm enthousiast over Webuzo en gebruiken het allemaal op onze eigen servers. Voor meer informatie neem een kijkje op http://www.webuzo.com.

Kan ik zelf kiezen welke OS ik wil gebruiken?

Wij bieden de volgende verschillende distros aan. Fedora, FreeBSD, CentOS (aanbevolen), Ubuntu, OpenSuse en vanaf VPS 2 ook windows.

Kan ik na de installatie later toch voor een ander besturingssysteem kiezen?

Jazeker kan dat. U kunt dit zelf met een paar muisklikken doen. Hou er wel rekening mee dat alle data dan ook weg is, maak dus even een backup.

Krijg ik bericht als mijn server down is?

Jazeker, wij voegen u in ons panel toe en je ontvangt een email en sms als de server down is.

Hoeveel IP-adressen krijg ik bij een VPS server?

Bij een VPS of dedicated is standaard 1 IPv4 inbegrepen en 10 IPv6. Op aanvraag kun je meerdere IP's toevoegen, voor bijvoorbeeld SSL. Een IPv4-adres kost € 1,- (exclusief BTW) per maand per IP-adres.

Wat is een Snapshot?

U heeft de mogelijkheid om snapshots te maken van uw server. Dit is een zogenaamde 'image' van de bestanden die op dat moment op de server staan.

Is 100% uptime ook mogelijk bij McSEO?

Ja, dat is altijd mogelijk alleen is dit heel duur. Wij hebben hier een andere methode voor ontwikkeld, een betaalbare methode. Neem gerust contct op met ons. Vraag dan even naar Marcel. Hij heeft ook hier een oplossing voor bedacht welke zowel betaalbaar als ook zeer functioneel is.